Home Nieuws Regio Online overgedragen

Regio Online overgedragen

Ouderkerk aan den IJssel – Jeffrey Groen, bedenker en oprichter van Regio Online, heeft de nieuwssite per 1 januari 2019 overgedragen aan rechterhand en eindredacteur, Egbert van den Bosch. Reden voor de overdracht is dat zijn andere werkzaamheden steeds meer tijd in beslag nemen en er voor Regio Online onvoldoende ruimte overblijft in zijn agenda.

Vrijwilligers hebben er een succes van gemaakt

“Regio Online is zakelijk gezien niet het succes wat ik had gehoopt, maar wat aantal bezoekers en lezers is het veel groter geworden dan ik durfde hopen”, verklaart Groen. “Dagelijks komen er ongeveer 9.600 bezoekers op onze site. Over 2018 is de site bijna 3 miljoen keer bezocht. Echt enorme aantallen! Dit succes heb ik vooral aan de groep vrijwilligers te danken die zich dagelijks inzetten voor het plaatsen van persberichten en schrijven van eigen artikelen.”

Adverteerders nog te huiverig

“Het is echter erg lastig gebleken om adverteerders te overtuigen van de online mogelijkheden die wij bieden”, laat Groen weten. “Wij hebben onze prijzen specifiek zeer laag gehouden, om ook kleinere ondernemers een kans te bieden met een klein budget toch ruim te kunnen adverteren. Helaas hebben maar enkele ondernemers dit als een kans gezien.”

Veel geld naar gedrukte advertenties

Als verklaring ziet Groen dat het goedkoop aanbieden van advertentieruimte blijkbaar niet opweegt tegen de kosten die in gedrukte media hiervoor betaald moeten worden. “Waar een adverteerder bij ons voor € 550,00 een heel jaar lang dagelijks zijn of haar advertentie kan laten zien, kan voor dit bedrag in een lokale krant misschien twee keer geadverteerd worden. Die omslag lijkt nu nog dus te vroeg.”

Andere werkzaamheden

Groen heeft nu andere werkzaamheden die zijn tijd in beslag nemen en zakelijk gezien wel voor de inkomsten zorgen. “Regio Online blijft natuurlijk mijn belangstelling houden, maar Egbert zal het gaan runnen, uiteraard met al die vrijwilligers die zoveel belangrijk werk verrichten.”

Must Read

Regio Online: Jaarverslag 2019

Hieronder vind je het jaarverslag van Regio Online over boekjaar 2019 ©Alle rechten voorbehouden. Jaarverslag-2019-Regio-OnlineDownload

Website Regio Online compleet nieuwe uitstraling

Ouderkerk aan den IJssel - Na ruim 3 jaar vond de redactie van Regio Online het de hoogste tijd om de...

Van 0 naar 10.000 berichten en 2,8 miljoen bezoekers voor Regio Online

Krimpenerwaard - 25 januari 2020 bestond onze nieuwssite precies 3 jaar. Vanuit het niets begonnen met een paar vrijwilligers, heeft Regio...

Kieskompas Zuid-Holland op Regio Online

Zuid-Holland - Om bij de aankomende Provinciale Staten verkiezingen een overwogen keuze te kunnen, wordt al geruime tijd gebruik gemaakt van...

Foutje Regio Online: bezoekers moesten opeens inloggen

Krimpenerwaard - Afgelopen nacht en vanochtend moesten bezoekers van onze website opeens inloggen om een artikel te kunnen bekijken. Uiteraard niet...