Home Nieuws Twee jaar Regio Online dankzij onze lezers èn vrijwilligers!

Twee jaar Regio Online dankzij onze lezers èn vrijwilligers!

Ouderkerk aan den IJssel – Op vrijdag 25 januari 2018 vierde onze redactie een bescheiden feestje vanwege het twee-jarig bestaan van deze nieuwssite. Een periode waarin wij hebben geleerd hoe belangrijk onze bezoekers en lezers zijn en wat de onschatbare waarde is van onze vrijwilligers. Beide hebben ons platform succesvol gemaakt, hoewel het omzetten in zakelijk succes ons nog niet gelukt is.

Zakelijke insteek

Natuurlijk is het moeilijk om als nieuw media initiatief je te nestelen tussen de vele, professionele platformen en websites die al bestaan. Eerst investeren, veel tijd insteken en laten merken dat je serieus meedoet. Zoals ieder nieuwsplatform, in welke vorm van media dan ook, zijn inkomsten uit advertenties daarbij onontbeerlijk. Op dit moment dekken zij de kosten van onze nieuwssite, waar wij stiekem op een stukje winst gerekend hadden.

Regiodeal

Aantal trouwe bezoekers groeit

Zonder onze bezoekers, die ons nieuws willen lezen en delen, zijn wij natuurlijk niet meer dan één van de vele websites. Wij hebben in die twee jaar onze plek moeten vinden, fouten gemaakt en fouten hersteld, discussies losgemaakt en veel mooie artikelen geplaatst. Veel persberichten natuurlijk, maar ook goede artikelen en foto’s van onze eigen redacteuren. Hierdoor groeide het aantal bezoeken aan onze site naar ruim 2,3 miljoen in 2018. Een ruime verdubbeling in vergelijking met 2017.

De groei van onze bezoekers is verrassend mooi

De kracht van onze vrijwilligers

Het is vooral aan de inzet van onze vrijwilligers te danken dat Regio Online inmiddels een naam heeft gevestigd op internet. Zij zetten zich dagelijks in voor het plaatsen van persberichten, maar ook voor het maken van mooie, inspirerende en informatieve eigen artikelen, vaak voorzien van mooi fotomateriaal. Het de kracht van hun enthousiasme, inzet en doorzettingsvermogen dat onze website blijft groeien.

vrijwilligersevenement
Vrijwilligers – Foto: Pixabay

Gratis nieuws voor iedereen

Daarom is Regio Online overgegaan van een zakelijk initiatief naar een vrijwilligersplatform, dat al haar nieuws gratis wil blijven aanbieden aan haar lezers, ook al blijven advertenties van belang om de kosten te dekken. Wij hanteren bescheiden advertentietarieven voor directe adverteerders en maken daarnaast gebruik van de mogelijkheden die internet biedt.

Meer eigen content en vaste advertenties

Persberichten zijn voor ons heel belangrijk, zoals voor alle media. Toch willen wij in ons derde jaar nog meer de focus leggen op eigen geschreven artikelen en aanvullende beeldmateriaal. Ook zoeken wij naar meer interessante en bijzondere verhalen uit alle delen van Nederland. Zo hopen wij u, als lezer en bezoeker, nog meer variatie te bieden en ook adverteerders bewust te maken van het bereik dat zij via ons kunnen hebben.

P2000

Geen 112-nieuwssite

Soms ontstaan er misverstanden, die wij graag willen verhelderen. Hoewel wij regelmatig 112-nieuws plaatsen, is Regio Online geen 112-nieuwssite. Wij zijn een nieuwssite met allerlei regionaal nieuws uit heel Nederland. Er zijn voldoende 112-nieuwssites die zich specifiek op deze categorie richten en waar u de bijpassende informatie kunt vinden. Wij hanteren onze eigen, strikte regels rondom verslaglegging van 112 gerelateerd nieuws.

Allemaal vrijwilligers

Alle redacteuren, inclusief onze hoofdredacteur, zetten zich vrijwillig in voor Regio Online. Wij werken dus uitsluitend met vrijwilligers die een passie hebben voor journalistiek. Geen professionals, maar zeer gedreven mensen die bereid zijn te leren en hun ervaring uit te breiden. Ook wij slaan de plank wel eens mis en staan altijd open om ruimschoots te rectificeren, indien nodig. Wij staan zo goed als mogelijk voor een zuivere en eerlijke verslaggeving.

incidentele
ejaugsburg / Pixabay

Berichten en vrijwilligers welkom

Heeft u iets met nieuws uit uw eigen omgeving, wilt u zaken graag onder de aandacht brengen of lijkt het u leuk om hier zelf iets over te schrijven? Stuur onze redactie dan een mailtje met uw bericht of sluit u aan bij onze andere vrijwilligers. Wij zijn te bereiken via redactie@regioonline.nl of tijdens kantooruren via 0180-684424.

Must Read

Regio Online: Jaarverslag 2019

Hieronder vind je het jaarverslag van Regio Online over boekjaar 2019 ©Alle rechten voorbehouden. Jaarverslag-2019-Regio-OnlineDownload

Website Regio Online compleet nieuwe uitstraling

Ouderkerk aan den IJssel - Na ruim 3 jaar vond de redactie van Regio Online het de hoogste tijd om de...

Van 0 naar 10.000 berichten en 2,8 miljoen bezoekers voor Regio Online

Krimpenerwaard - 25 januari 2020 bestond onze nieuwssite precies 3 jaar. Vanuit het niets begonnen met een paar vrijwilligers, heeft Regio...

Kieskompas Zuid-Holland op Regio Online

Zuid-Holland - Om bij de aankomende Provinciale Staten verkiezingen een overwogen keuze te kunnen, wordt al geruime tijd gebruik gemaakt van...

Foutje Regio Online: bezoekers moesten opeens inloggen

Krimpenerwaard - Afgelopen nacht en vanochtend moesten bezoekers van onze website opeens inloggen om een artikel te kunnen bekijken. Uiteraard niet...